מעורבות גולשים בפייסבוק הוא המדד הכי משמעותי לדירוג וחשיפה של הפוסטים ברשת החברתית הפופולרית. העניין הוא, שבשנים האחרונות חלה ירידה משמעותית בחשיפה האורגנית של הפוסטים, ויחד אתה, חלה ירידה דרסטית ביכולתם של בעלות ובעלי העסקים המשווקים בפייסבוק – למשוך את תשומת הלב של קהלי המטרה שלהם ולהניע אותם למעורבות – שכל כך חשובה להצלחת הפעילות השיווקית ברשת.
נשמע מוכר? האם גם אתם שוברים את הראש איך לבלוט בפייסבוק בצורה אטרקטיבית, כדי למשוך את תשומת הלב של הגולשים הנכונים ולהניע אותם ליותר מעורבות? האם גם אתם מחפשים את הדרך לנצח את האלגוריתם ולהצליח לגעת בלבבות של הלקוחות הפוטנציאליים שלכם שנמצאים בפייסבוק? במאמר שלפניכם ריכזתי 7 מהלכים פשוטים אך מדליקים, שאתם חייבים להכיר, כדי לנצח את השיטה ולגרום להרבה יותר גולשים לעצור, להתעניין ולהריע לפוסטים שלכם. מוזמנים לקרוא, ליישם ולשתף.
בסוף רבעון 1/2021 שוב שברה פייסבוק את כל תחזיות האנליסטים, והציגה צמיחה של 48% בהכנסות וזינוק של 93% ברווחים (!). השגשוג הכלכלי המרשים של הרשת החברתית הנפוצה בעולם (36% מאוכלוסיית כדור הארץ, ליתר דיוק) מתבסס במידה רבה על הפרסום הממומן, ובא על חשבון החשיפה האורגנית, כלומר: החינמית, שנמצאת בצניחה חופשית כבר כמה וכמה שנים.
כמו שניתן להבין, המודל העסקי של פייסבוק יחד עם שינויי האלגוריתם שנועדו לקדם אותו, לא עושים הנחות לעסקים הקטנים שמנסים להתבלט ברשת ולמשוך את תשומת לבם של לקוחות פוטנציאליים בכוחות עצמם… ועדיין, בעבודה אסטרטגית נכונה, תוכלו לרתום את האלגוריתם לטובתכם, להגיע לאנשים הנכונים, להתחבר אליהם בצורה נכונה, ולהניע אותם להתחבר אליכם. קבלו: 7 מהלכים פשוטים אך מדליקים שכל משווק בפייסבוק חייב להכיר כדי ליצור הרבה יותר מעורבות גולשים.
מהלך # 1 – להתיידד עם האלגוריתם
המהלך הראשון שיעזור לכם להגדיל את החשיפה בדרך להגיע ולגעת בלבם של הלקוחות הפוטנציאליים שלכם הוא, להתחבר קודם כל לראש של פייסבוק ולפעול בהתאם להנחיות שלה – גם ובמיוחד כשאתם לא שמים כסף על פרסום ממומן.
ולמה זה כל כך חשוב?
כי גם אם נניח שהאלגוריתם של פייסבוק מכוון לקמפיין מעורבות, בתשלום, ולאו דווקא למעורבות אורגנית, עדיין כדאי להבין מה חשוב לפייסבוק ולפעול באותה הרוח.
בניגוד למה שפייסבוק מנסה להציג, הפעילות ברשת היא ממש לא אינטואיטיבית. אם לא תאפשרו לעצמכם לקרוא ולהכיר את כללי המשחק – יהיה לכם הרבה יותר קשה לנצח אותו.
רק התעדכנות מתמדת בכללים המשתנים, תבטיח שתוכלו לעמוד בקצב השינויים ולמצוא את הדרכים לרתום אותם לטובתכם, למרות הכל.
מהלך # 2 – להכיר את קהל המטרה שלכם לעומק
כמו בכל מהלך שיווקי, גם חשיפה נכונה ואפקטיבית בפייסבוק מתבססת קודם כל ולפני הכל על היכרות עמוקה ויסודית עם קהל המטרה שאליו אתם מכוונים: מיהם? מה הם רוצים? מה הם מחפשים? ומה יגרום להם להגיד לכם "I do"?
ולמה זה כל כך חשוב?
כי כשאתם יודעים עם מי ואל מי אתם מדברים – אתם יכולים לתכנן ולפרסם תוכן שיהיה באמת-באמת שימושי, בעל ערך ורלבנטי עבורם.
בלי לדעת למי אתם מכוונים ולמה – זה פשוט לא יקרה, והפוסטים שלכם ימשיכו לדשדש, בלי שום סיכוי לייצר תגובות משמעותיות.
רק אם תעצרו תחילה כדי לחפור ולברר מי הלקוחות האידיאליים שלכם, איך לפנות אליהם ומה לומר להם – תוכלו להתגבר על הרעש ועל הריחוק, ולהתחיל לטוות את המעורבות שבלעדיה לא תוכלו להתקדם.
מהלך # 3 – תהיו בסביבה בזמן הנכון
כתבתם פוסט מרגש. השקעתם בו דקות רבות של מחשבה. רגע לפני שאתם לוחצים על כפתור ה"שלח" – תשאלו את עצמכם האם העוקבים שלכם נמצאים עכשיו און ליין, בפייסבוק.
ולמה זה כל כך חשוב?
כי כשהם נמצאים ברשת – יש לכם סיכוי ללכוד את תשומת הלב שלהם ולשכנע אותם לקרוא את הפוסט המקסים שהעליתם.
אם לא תתאימו את זמן הפרסום של הפוסטים שלכם להרגלי הגלישה של הלקוחות הפוטנציאליים שלכם – סביר להניח שהם לא ייפגשו, והתוכן שלכם ייעלם בתוך שניות בים המסרים האבודים של פייסבוק.
רק אם תלמדו את הרגלי הגלישה של קהל המטרה שאליו אתם מכוונים, ותסנכרנו את הפעילות שלכם עם הפעילות שלהם – תוכלו להיות שם בזמן הנכון ובמקום הנכון, ולמקסם את החשיפה למפגש חברתי שיתחיל להניע את גלגלי העסק.
מהלך # 4 – את פתח לו
כמו שבוודאי כבר שמתם לב, להיות ברשת החברתית ולמשוך את תשומת הלב של קהל המטרה שלכם זה דבר אחד. אבל לגרום להם לעשות לכם לייק, להגיב או להתחיל לגלגל שיחה – זה כבר משהו אחר, וכדי שזה יקרה – כדאי שתשאלו אותם שאלות. ולא סתם שאלות, אלא שאלות פתוחות.
ולמה זה כל כך חשוב?
כי שאלות פתוחות, שעושות סיפתח לעוקבים שלכם ומעודדות אותם לקחת חלק בשיחה –מגבירות את כמות התגובות, משחקות לידיים של האלגוריתם ומייצרות יותר מעורבות. הרבה יותר מעורבות.
אם לא תאפשרו להם לדבר, ותסתפקו בשאלות של "כן או לא" – תפספסו בגדול את המטרה, ותגרמו להם להרגיש איך להגיד… קצת מיותרים…
רק שאלות פתוחות, שיאפשרו להם לחלוק אתכם את כאבם, להשמיע את קולם ולהרגיש שיש להם עם מי לדבר – יאפשרו לקשר שזה עתה נוצר – להתגלגל, להתהדק ולייצר מעורבות אפקטיבית.
מהלך # 5 – תנו להם את הבמה
הנה מהלך שאני ממש אוהבת. הייתה לכם פגישה מועילה עם לקוח. שוטטתם בפייסבוק וראיתם פוסט עם שאלה שנוגעת בדיוק לתחום שלכם. ואולי סתם בא לכם לשתף ראיונות, סיפורי לקוח או תמונות. זכרו: משתפים – מתייגים!
ולמה זה כל כך חשוב?
כי תיוג של האנשים הרלבנטיים יבטיח קודם כל שהם יראו את התשובה המועילה שלכם או את הפרגון שלכם. ולא רק הם. גם החברים שלהם ייחשפו לתשובות ולתוכן שלכם, ויוכלו להתרשם מהמקצועיות שלכם ולרצות להמשיך ולהעמיק אתכם את הקשר.
אם לא תתייגו את האנשים – תגלו שמה שנכתב אצלכם – נשאר אצלכם (או כמו שאומרים: אם לא תספר – זה ייגמר)… במונחים של מעורבות בפייסבוק, זה… איך לומר… פספוס אדיר ומיותר.
רק אם תקפידו לתייג אנשים ועסקים שרלבנטיים לעולמכם ולעולם התוכן שלכם – תוכלו למנף את הפעילות בצורה חכמה ויעילה, להגדיל את החשיפה ולהגביר את המעורבות.
מהלך # 6 – תחשבו "מרתון"
כשמטרת הפעילות השיווקית שלכם היא ליצור קשרי אמת ארוכי טווח עם האנשים הנכונים, וכשאתם רוצים לעודד את הקהל שלכם למעורבות משמעותית ואפקטיבית – כדאי שתהיו שם בסביבה לאורך זמן, תתמידו בפעילות ותשמרו על עקביות.
ולמה זה כל כך חשוב?
כי פעילות שיווקית בין בני אדם זה לא זבנג וגמרנו. במיוחד בסביבה הדיגיטלית המרוחקת והקרה – יש לנוכחות העקבית שלכם ערך מוסף של תחושת בטחון, היכרות ואמון.
אם לא תקפידו על נוכחות עקבית, בפרקי זמן קבועים שתואמים את הרגלי צריכת התוכן של קהל המטרה שלכם, אתם עלולים ליצור רושם שלילי של חוסר יציבות ואפילו חוסר רצינות – התחלה לא מוצלחת במיוחד למערכת יחסים מבטיחה…
רק אם תהיו שם בשבילם לאורך זמן, קשובים לצרכים שלהם ופתוחים לענות, לעזור ולהקשיב – תצליחו להתגבר על הרעש הדיגיטלי כדי לאפשר להם באמת להכיר אתכם, להתחבר אליכם ולסמוך עליכם, כדי להתקדם אל הצעד הבא בתהליך הרכישה.
מהלך # 7 – הובילו אותם תמיד אל הצעד הבא
הרבה אנשים חוששים להוסיף לפוסטים שלהם קריאה לפעולה מחשש שפייסבוק לא רואה את זה בעין יפה, ועלולה לחבל במתכוון בהפצה של הפוסט ולהוריד את החשיפה שלו על הברכיים. ומה האמת? תצאו מהסרט ושימו קריאה לפעולה בסוף של כל פוסט או מאמר או כל תוכן. תמיד.
ולמה זה כל כך חשוב?
כי קריאה לפעולה או הנעה לפעולה היא חלק בלתי נפרד מכל כתיבה שיווקית איכותית ואפקטיבית. תבינו. הקוראים שלכם עמוסים, עסוקים, מוצפים והולכים לאיבוד בתוך ים המסרים הפרוע של הפייסבוק. אם לא תגידו להם מה לעשות – זה פשוט לא יקרה.
זאת ועוד. כשאתם מוותרים על הקריאה לפעולה – אתם לא רק יורים לעצמכם ברגל, אתם מייצרים חווית לקוח גרועה. אני לא בטוחה מי מהם יותר מזיק, אבל דבר אחד בטוח: מעורבות לא תצמח פה.
רק אם תסבירו להם בשפה ברורה ומוכרת מה לעשות, מה הם ירוויחו מהידוק הקשר ביניכם ומה חשוב שיעשו כדי להפיק את התועלת מהקשר – תוכלו להתחיל לטפח את מערכת היחסים ביניכם, ולקדם אותם אל הפתרונות שיש לכם להציע להם.
בשורה התחתונה
מעורבות גולשים בפייסבוק הוא המדד הכי משמעותי לדירוג וחשיפה של הפוסטים ברשת החברתית הפופולרית. העניין הוא, שבשנים האחרונות חלה ירידה משמעותית בחשיפה האורגנית של הפוסטים, ויחד אתה, חלה ירידה דרסטית ביכולתם של בעלות ובעלי העסקים המשווקים בפייסבוק – למשוך את תשומת הלב של קהלי המטרה שלהם ולהניע אותם למעורבות – שכל כך חשובה להצלחת הפעילות השיווקית ברשת.
כמו שיכולתם ללמוד מהמאמר, תוכלו להתגבר על השינויים באלגוריתם ולעודד את הגולשים למעורבות, דו שיח והידוק הקשר, בעזרת 7 מהלכים פשוטים אך מדליקים: להתיידד עם האלגוריתם של פייסבוק, להכיר את קהל המטרה שלכם, להיות שם כשהם שם, לתת להם הזדמנות לדבר, לתת להם את הבמה, לשמור על התמדה ועקביות ולהניע אותם לפעולה בצורה ברורה וחד משמעית.
עכשיו תורכם
עד פה, הצגתי בפניכם 7 מהלכים פשוטים אך מדליקים שיעזרו לכם ליצור יותר מעורבות גולשים בפייסבוק. עכשיו הבמה כולה שלכם. מה תוכלו להוסיף מניסיונכם? איזה עוד מהלך מקדם מעורבות תוכלו להוסיף, מעבר ל-7 המהלכים שהצגתי במאמר? אנא, שתפו אותנו פה למטה, בתגובות.
הצעד הבא שלכם להצלחה
אהבתם? שתפו את המאמר עם החברים.
רוצים לקבל ממני עוד הרבה מהלכים מועילים, עצות שוות והדרכה מעשית לכתיבת תוכן אפקטיבית שמייצרת לקוחות נלהבים? הקליקו עכשיו על הקישור והצטרפו בחינם למיני-קורס "שיווק בחיוך", שייתן לכם את מפת הדרכים להצליח ולהרוויח – גם בלי לצאת מהבית – במתנה ממני.